Om meg

Helt siden jeg gikk på barneskolen har jeg vært bestemt på at jeg skal jobbe med et eller annet innen kunst. Hva det skal innebære har selvsagt endret seg underveis. Jeg tok en bachelor i billedkunst i Wales. Der lærte jeg om fotokunst og hvordan man framkaller svart/hvitt bilder i mørkerom. Det med foto var noe jeg hadde vært interessert i siden starten av tenårene, men det var først da jeg studerte i Aberystwyth at jeg lærte om hvordan man kan manipulere og skape spennende kontraster og motiver analogt; og det var først da jeg forsto mer om teorien rundt hvordan man skaper et fotografi. Det som opptok meg på motivfronten, var å skape spennende kontraster mellom lys og skygge, og se hvor abstrakt et fotografi kan bli. Jeg likte (og liker fremdeles) å skape stemninger fylt av stillhet og spenning uten at noe handlingsmessig skjer i motivet. 

I Aberystwyth lærte jeg også om trykking. Mer spesifikt linoleumssnitt, tresnitt, silketrykk og aluminiumetsning. Av disse formene for trykking ble jeg mest fortrolig med linoleumstrykk og silketrykk. Min dragning mot enkle former med kontraster mellom svart og hvitt fikk meg til å komme inn på fiskemotiver. Fiskemotiver fikk meg igjen til å tenke på oljeindustri og fiskeindustri. Så dette ble temaer som jeg brukte i mine motiver i det tredje året på bacheloren. Dette igjen førte til forsøpling i havet for mitt masterprosjekt som jeg tok i Bergen i Norge. Det var to spennende år hvor jeg lærte om hva som skjer i naturen når den blir utsatt for søppel, men også mitt eget kunstneriske uttrykk fikk seg en stor omveltning. Jeg endte ikke opp med trykk slik jeg først så for meg, men tredimensjonale skulpturer av søppel jeg fant på stranda. Dette var et området jeg ikke hadde mye erfaring med fra før, men absolutt noe jeg kommer til å utforske videre i mitt kunstnerskap.

Så hva gjør jeg nå? Jeg jobber nå videre med nye trykk som forestiller både fiskemotiver, landskap, portretter og abstrakte former. Fremover vil jeg også ta opp igjen fotoapparatet og søppeltematikken, og jobbe videre med nye prosjekter innen det. Jeg tar gjerne imot bestillinger av spesifikke motiver hvis man ønsker et spesielt bildet sendt til seg. 

I tillegg har jeg tatt et årsstudium innen praktisk pedagogisk utdanning (PPU) i Bergen. Det er en utdannelse for studenter som har utdannelsesbakgrunn innen billedkunst og/eller design. Med denne graden kan jeg undervise i kunstfag på videregående nivå, eller på folkehøgskoler. Jeg kan også holde kveldskurs for de som ønsker å lære om analogt fotografering og fremkalling, og om trykking. Hvis noen er interessert i å melde seg på et kurs innen trykking, er det bare å ta kontakt med meg.